My Final Post

10:21 PM / Comments (0) / by syafique

i guess this will be my final post here in blogspot.

i will continue blogging, but not in here...

if u wish to continue reading...go to :

www.syafiqueradlan.tumblr.com

see you there..

till then..adios amigos!

Bursa Malaysia Rat Race 2009

10:40 AM / Comments (0) / by syafique

Venue : Bursa Malaysia
Time : 2.00 PM - 9.00 PM
Date : 11 August 2009

























































its been a while.....

3:13 PM / Comments (0) / by syafique

Its been a while since i last updated this blog of mine..HErmm..how should i put everything that happened for the past 2 months into a simple yet clear entre?think.think.think!!!

ok..lets put them into a simple life chronology..


Working life:


Working life is not the same as i imagined it will be before. It is tiring, demanding and before u know it, it sucks all your joy and self - pampering attitude out of your life!!..But, at the other side of the page that full with all the wining and unsatisfied feeling written in a very sarcastic and harsh words..there lies a page with a beautiful yet subtle feeling written in a very straight and clear words of having the new phase of your life..the future is now become clear then before..and when it does, all the past starting to make their sense.. How beautiful God puts all the little pieces here and there and when the time comes, all the pieces suits perfectly well together...Alhamdulilah..hey guys!! i already got a spot in Security Commissions Management Trainee programme..yeay!! But im trying to find my way in here in Bursa Malaysia..wish me luck!!



Kisah Cintan?

Its complicated and never will be fully understand..hish..why it is so hard for me??how i wish i could be either one of the character in any fairytale stories that your mom told you when you were child..and the final part is the best ...." the happily live ever after "..but ....( herm.. i better leave the sentence with ' but ' and not continue it..otherwise this entre will be a long sad yet intriguing story of love life that u guys will never understand it..so..whats the point kan? haha ).

Social Life.

Well, when u start working, u cant have all the excitement and joy u had when you were a student. it is a fact. u have to choose either one.. (Social life > Habis duit.. working life> buat duit )..you cant have them both. You may have them both. but trust me, either one of it will soon be doom.hahahha....but what ever it is, if u have a good calculation of life and put a very well proportion of commitment into both of them.it will not be a problem.

i have just to put this picture in..such a cute pic we took last nite using fikeri MacBook at the Pavilion..


thats it for now..cheers~~~

Kerusi Bernilai Tinggi

11:37 PM / Comments (3) / by syafique



Dato Siti Nurhaliza Concert

Obviously the most expensive tickets are the best seats in the hall. Nevertheless the production team, SNP ( Siti Nurhaliza production ) offers few rows as value seats. Row F, which is just 15 feet from the stage, is just priced at RM 80. Row G on the other hand is priced at RM 120 and the rows behind these 2 are priced at RM 250 and 300. Grab these seats now. ....ini adalah terjemahan untuk KERUSI BERNILAI TINGGI..

mood : cant hardly wait.....

She made me think....

5:32 PM / Comments (1) / by syafique

Walaupun rancangan nyanyian realiti American Idol telah dengan rasminya tamat dan pasti semua umat dunia tahu siapa pemenangnya...aku masih tidak berpuas hati. tak tahu kenapa..mungkin pemenangnya itu adalah biasa2 sahaja dan tiada pun sedikit keistimewaan di suaranya. aku tak pasti sekiranya suatu hari nanti bila mana lagu baru nya keluar di corong-corong radio, aku akan dapat membezakan suaranya dgn penyanyi lain yang sedia ada..tidak seperti seorang lagi tu..

Namun.bukan ini yang ingin aku ceritakan...

ceritanya begini....

Hari khamis. keputusan pemenang American Idol telah diketahui..aku pun terus memesej kwn aku ni untuk mengucapkan tahniah kpd nya..jangan terkejut yer tuan2 dan puan2 ,dia bukan Kris Allen..tapi peminat kepada kris allen

" weh..suke lah tu kris allen menang..tak bleh blah ar weh..siot je, benggang aku" getus hatiku ku taipkan di msg...

" ha..aku dah ckp dah..kau tak nak dgr" balas kawanku ini..sememangnya mlm tu dia sudah meletakkan harapannya kpd Kris Allen..namun aku tetap yakin glambert akan menang...semua mesej nya mlm itu menyatakan kris akan menang ku abaikan sahaja..konon2 wat2 tataw...padahal benggang...

kris menang. its the fact..u cant change the fact..but u may change the perspective of it..thats what i am doing..im looking at the other side of the page..

ok. back to the story.....

sahabt ku ini cuba untuk menenagkan hati aku

" ko relak r weh..galmbert tu dah tentu2 wat album pasni. he is just not so lucky tonite"

aku balas " herm..mmglah..but he should win u know....sia2 je pengorbanan dia selama nie..being consitent every week....sia2..sedih weyh..nangis dah aku ni ( i am not crying exactly.. it was intended to exaggerate how sad i am about the result ..really sad )"

my fren reply....

" ape nak jadi ngan kau nie..burok beno perangai..toksah lah nanges2..burok aku tgk.."

" aku nak tanye kau nie...perjuangan adam lambert ni yang kau tangisan bagai nak rak...perjuangan NABI ader kau amik kisah..ader kau nanges?'

.
.
.
.
.
.
aku terdiam.........

Satu Kisah

9:55 PM / Comments (0) / by syafique

SMS diterima di awal hening pagi ketika umat manusia yang lain sedang enak dibuai mimpi. Embun-embun suci sedang enak berehat di daun yang hijau dan ayam-ayam jantan belum bersedia untuk berkokok sebab time tu diorg ngah baik punya lepak membincangkan hal ehwal ayam dan gosip2 binatang lain..( perumpaan ini tiada kene mengena pun dengan kisah yang akan diceritakan dlm entri ni )….

Kisah bermula

SMS diberi oleh seorang teman karib yang bernama Linie ( Nama Sebenar )..

“ nok..aku nervous..ade pre-test driving kul 7.30 jap lagi..”

Sebagai seorg teman karib yang baik,setia, amanah, jujur lagi berdedikasi..aku pun membalas msg beliau walaupun ketika itu aku baru sejam melelapkan mata di sbb kan oleh aktiviti mlm hari yang tidak berfaedah seperti beryahoo messenger dgn insan yang tidak diketahui identity sebenar ( bodoh punya org..nak berkenalan tp tak nak bgtau sape nama, bih baik aku berkenalan ngan kucing. Tol tak? )

Sambung balik

Aku pun mereply msg beliau…

“ ye ke..chaiyo2..jgn nervous2..bace bismillah byk2..u can do it bebeh ”

Setelah sms direply aku menyambung kembali aktiviti tdur yang terganggu itu. Dengan harapan mendapat tido yang nyenyak dgn mimpi-mimpi yang indah lagi bahagia..

Namun..semua itu suatu harapan…

JENG JENG JENG ( suasana suspen diserapkan supaya memberi efek yang lebih jitu kepada penceritaan entri ini )

Tapi..takde ape2 pun sebenanrnya ( mesti korang benggang kan..rasa nak baling je HP korang kat aku kan..kalau brani baling lah!!!..)

Sudah2..cerita disambung…

Teman yang serupa mengSMS aku lagi..

“ NOK…NOK…aku nyaris melanggar 3 ketul motor, 4 biji kereta dan sekumpulan makcik dan pakcik dan tidak ketinggalan belia2 di kedai makan tadi..”

Aku tersentak..lalu dengan sepantas kilatnya aku mereply msg beliau untuk mengetahui adakah benar apa yg dikhabarkan oleh beliau itu….

“ cmne leh jadi mcm tu..apa yang membuatkan kau tegar dlm percubaan membunuh mereka yang tak berdosa itu” balas aku.

Beliau mereply ( 2 sms ku gabungkan )

“ kisah dia camni...aku bwk kete td..dengan penuh hemat dan tatasusila..namun, selepas memerhatikan byk kereta beratur dibelakang aku di jalan yang kecik itu seperti itik pulang petang..aku pun mengambil langkah drastik untuk memecut kereta selaju 80 km/j lalu dengan tak semena-mena aku terbabas lalu nyaris melanggar mereka...seteru itu, aku ditertawakan oleh manusia2 durjana itu bagaikan aku membuat lawak spastic didepan mereka..”

Aku tertawa kesorangan didalam bilik bila membaca msg itu..lalu aku membalas…

“ kau sedar tak kau takde lesen and masa tu kau tgh wat pre-test driving..apakah yang bermain difikiran mu sehingga kamu tegar memecut walaupun sudah diketahui tahap memandu mu itu tidak sehebat mana ”

10 minit berlalu..msg tidak dibalas..

Kesimpulan…sentap lah tu..haha

KONSERT SATU DATO SITI NURHALIZA

12:28 AM / Comments (1) / by syafique

One more series of concert from MALAYSIA SONG BIRD Dato Siti Nurhaliza and i am dying to go to this concert. Thus, tomorrow, my friend ( ZURIE ) and i will straight away go to Istana Budaya to buy the ticket. I hope the ticket is still available. Bukan ape..the ticket for the concert br start jual hari ni..and the first day punya show dah sold out..can u imagine??hebat gler kan...so guys..JOM P TGK KONSERT NIE..i bet it will be the great one...